Carnaval

Op vrijdag 10 januari is onze nieuwe jeugdstadhoudersgroep onthuld: Prins Kevin en zijn adjudanten Luc, Gijs en Daan zullen dit Kerstjaar de scepter zwaaien. Bij de onthulling waren ook Stadhouder Tim en zijn gevolg aanwezig.

Lente!

lente_picknick

(21 maart 2012)

Om het begin van de lente te vieren hebben de kleuters vandaag heerlijk in het zonnetje buiten hun fruit en drinken opgesmikkeld!!

lente_picknick

Doei Joey

(februari 2012)

Joey gaat verhuizen en gaat na de carnavalsvakantie naar een andere school. Wij vinden het erg jammer dat hij dan niet meer bij ons in de klas zit en we zullen hem dan ook erg gaan missen!

Vanmiddag hebben we een gezellig middagje voor Joey georganiseerd. Om half 2 kwam hij samen met zijn papa en mama naar school. We hebben Joey cadeautjes en mooie knutselwerkjes gegeven, zodat hij ons niet vergeet. En Joey had voor ons een lekkere traktatie meegenomen.

                               

Daarna mocht Joey kiezen wat hij wilde doen en koos hij uiteraard voor de bouwhoek. En aan het einde van de middag buiten nog lekker een potje voetballen.

                                 

We wensen Joey veel plezier en succes op zijn nieuwe school en in zijn nieuwe huis. Hopelijk heeft hij snel nieuwe vriendjes!

Schoenmaatjes

(november 2011)

Zo… de schoenendozen van de actie ‘schoenmaatjes’ zijn gevuld! We hebben 2 prachtige dozen; 1 voor een meisje en 1 voor een jongen.

Eerst hebben de kinderen de dozen mooi geverfd en versierd. De hele week hebben we spulletjes verzameld voor in de dozen; tandpasta, tandenborstel, washandje, zeep, stickers, knuffels, haarband, klemmetjes, auto’s, knikkers en nog veel meer!

Donderdag hebben we de dozen gevuld en het pastte allemaal precies! We weten wel zeker dat er over een tijdje ergens een meisje en een jongen heel blij worden van onze goed gevulde schoenendoos!

Wat een goede actie! Volgend jaar weer!?!

Herfst

(oktober 2011)

De herfst is weer begonnen en dit is goed te merken! De natuur kleurt mooi oranje, rood en bruin, het wordt frisser en de grond ligt bezaaid met kastanjes, eikeltjes en beukennootjes.
Ook in de klas is de herfst zichtbaar. Op de herfsttafel liggen allerlei noten en vruchten die de kinderen hebben gevonden en daartussen lopen onze zelfgemaakte egeltjes.

We hebben ook een leuk liedje geleerd, waarbij we een spinnenweb maken en waar we vervolgens vliegjes en mugjes in vangen. Groep 3 heeft ook al een keertje meegezongen:

De spin wiedewin, de spin wiedewin,
die weeft een web, die weeft een web.
De spin wiedewin, de spin wiedewin,
die vangt daar vliegjes en mugjes in.

Ook zijn er soms kabouters die bij ons in de klas meespelen!

Wat een leuk seizoen, de herfst!

Meer herfstfoto’s zijn te vinden onder het kopje ‘foto’s’ op deze website!

Borduren

(september 2011)

Wat een knappe kleuters zitten er een Niftrik op school! We zijn begonnen met borduren en dit gaat hartstikke goed. Naar maar een beetje hulp gingen de kleuters zelf aan de slag. De resultaten zijn al thuis, of komen nog mee naar huis, want niet alle kinderen zijn tegelijkertijd begonnen. Hier wat foto’s van ijverige kinderen.

 

Start schooljaar 2011-2012

(augustus 2011)

Na de zomervakantie zijn we weer fris gestart in groep 1/2.

Het doorlopende thema dit jaar is “Kikker en zijn vriendjes”, van Max Velthuijs. Kikker en zijn vriendjes zijn op het raam geschilderd, en kikker geeft b.v. ook aan wat de jongens en wat de meisjes wc is.

We hebben ook al geknutseld rond dit thema:

 

 

De kinderen uit groep 1/2:

 

Thema: “familie”

(september 2011)

In de klas hebben we het deze weken over het thema “familie”. De meeste kinderen hebben foto’s van hun familie meegenomen, waardoor we de begrippen ‘opa’, ‘oma’, ‘vader’, ‘moeder’, ‘dochter’, ‘zoon’, ‘neefje’, ‘nichtje’ enz. nog beter kunnen oefenen. Bovendien staat het erg gezellig!
Verder bouwen we huizen voor onze familie, tekenen we ons gezin en maken we werkjes rond dit thema.